Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Grand Prix Anthemia 2011

Η διοργάνωση των διεθνών αγώνων Grand Prix Anthemia (CSI**) ξεκίνησε το 2000, από τον Αθλητικό Όμιλος Ιππασίας Βασιλικών, και πραγματοποιούνταν στον στίβο ιππασίας των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων του Porto Carras, στην Χαλκιδική.

Το Porto Carras είχε δείξει την υποστήριξή του στο άθλημα της ιππασίας από το 1981, όπου και φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του τους πρώτους διεθνείς αγώνες ιππασίας.

Από αγώνα, εξελίχθηκε σε θεσμό, όπου κάθε χρόνο μαζεύονταν αθλητές από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, για 3 ημέρες αγώνων και σχεδόν τις διπλάσιες, διακοπών, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες έμεναν στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων.
Ήταν σαν μια μεγάλη ιππική γιορτή, όπου οι συμμετέχοντες ανανέωναν το ραντεβού τους κάθε χρόνο, γίνονταν νέες γνωριμίες και φιλίες και φυσικά δινόντουσαν λαβές για "αθλητικό κοινωνικό σχολιασμό" για αρκετούς μήνες μετά...

Είχε δηλαδή, απ'όλα. Χαλάρωμα διακοπών τα πρωινά, που οι συμμετέχοντες και οι θεατές βουτούσαν στην φανταστική θάλασσα της Χαλκιδικής ή στις πισίνες του ξενοδοχείου, θέαμα και ένταση το απόγευμα μέχρι το βράδυ, με τις κατηγορίες των αγώνων να ξεκινούν από τις χαμηλές (1.05 - 1.10) μέχρι και αυτές που αντιστοιχούν σε αγώνες CSI** και τα βράδια μετά τον αγώνα, ποτά και χορό στο μπαρ δίπλα στην θάλασσα.

Υπήρξαν χρονιές που οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 240 (το 2008) με συμμετοχές από Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αγγλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ρωσία, Σουηδία, Ελβετία, κ.α. 



Λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν πέρυσι (2010) στους διοργανωτές (ΑΟΙΒ), με καταγγελίες που αποτέλεσμα είχαν την εμφάνιση της Εφορίας στους αγώνες (όπου δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις εγκαίρως) και παρά την προκήρυξη των αγώνων για το 2011 (30/9 - 2/10) από την ΕΟΙ, με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στις 16 Ιουνίου, οι αγώνες αυτοί ακυρώθηκαν.


Θέλω να ελπίζω πως μέχρι του χρόνου θα έχουν βρεθεί λύσεις για τα προβλήματα που δημιουργούν οι μικροπρέπειες ανθρώπων που η ενασχόλησή τους με το άθλημα της ιππασίας φαίνεται να το βλάπτει περισσότερο απ'ότι το ωφελεί...

Στις ίδιες εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, θα πραγματοποιηθεί αγωνιστική ημερίδα στις 27 και 28 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου