Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Fillers

Το λοιπόν. Είναι καιρό τώρα στο μυαλό μου και νομίζω οτι ο μόνος τρόπος να ξεφορτώνομαι τις σκέψεις μου, είναι να προσπαθώ να τις υλοποιώ. Ντάξει, μπορεί να μην στέφονται με δόξα και επιτυχία οι προσπάθειές μου, αλλά τουλάχιστον, μου περνάει...
Για τι μιλάω?
Μα για fillers αγαπητέ μου, για τα γεμίσματα στα εμπόδια.
Η αλήθεια είναι πως στο Γουδί έχουμε πολλά σετ εμποδίων, ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, με μια συντήρηση ολίγον τραγική θα έλεγα, και με διάφορους "έξυπνους" που κατα καιρούς, θέλουν να τα αγοράσουν για το ποσό των...3.000? (κοινώς, για μαλάκες ψάχνουν).
Πλην όμως, το τσακαλάκι ο Πρόεδρος δεν μασάει και δεν τα δίνει σε κανέναν και όλα καλά. Τα σετ αυτά όμως, αποτελούνται μόνο από οθροστάτες και βαλβίδες. Έχουμε και μια λιμνάρα ΝΑ στη μέση του ιπποδρομίου, για να χέζονται πάνω τους τα αλογάκι μας... Δεν έχουμε όμως "γεμίσματα" σαν αυτά που βάζουν στα εμπόδια των αγώνων και έτσι, πολύ φοβάμαι οτι κάποια στιγμή, θα το βρούμε μπροστά μας.
Τα γεμίσματα, aka filler εξυπηρετούσαν αρχικά έναν σκοπό, να κάνουν το εμπόδιο να φαίνεται στα μάτια του αλόγου πιο συμπαγές και άρα, πιο εύκολο στον υπολογισμό του όγκου που έπρεπε να πηδήξουν. Από ένα σημείο κι έπειτα όμως, άρχισαν οι καλλιτεχνικές ανησυχίες και οι χορηγίες να βολτάρουν πάνω στις επιφάνειές τους και έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις που περισσότερο "ψαρώνει" το άλογο με το γέμισμα, παρά βοηθιέται. 
Όπως και να έχει, εφόσον στους αγώνες θα υπάρχουν σίγουρα γεμίσματα, ο μόνος τρόπος να είμαστε προετοιμασμένοι, είναι να χρησιμοποιούμε τέτοια στις προπονήσεις μας. 
Πού θα βρούμε όμως και με τι λεφτά?
Το πού θα βρούμε, λύνεται εύκολα, το ποσό όμως είναι μεγάλο και το Ταμείον είναι Μείον. Οπότε?
Οπότε, σκέφτομαι να πάρω πριόνια, σφυριά, καρφιά, μεντεσέδες και παλέτες για αρχή, βερνίκι και χρώματα για την συνέχεια, και να τα φτιάξω μόνη μου, σε ύψη που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες μας, και όχι απλά για χάζι (κοινώς οχι, δεν θα φτιάξω τίποτα τέρατα).

Ορίστε μερικές εικόνες για έμπνευση, αν και δεν ξέρω σε τι θα καταλήξω...