Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

5+1 λόγοι που αγαπώ τον Σεπτέμβρη

1. Ο καιρός
Αυτό που αρχίζει και σπάει η πολύ η ζέστη, μαζεύει και συννεφάκια - βρέχει ενίοτε αλλά κρατάει ακόμα καλή θερμοκρασία. Και όλα γίνονται λίγο πιο πορτοκαλοκαφέ, ο αέρας μυρίζει βρεγμένο χώμα και γενικά, η διάθεση ανεβαίνει και η κούραση της ζέστης εξαφανίζεται!


2. Η επιστροφή
Επιστροφή στον στάβλο, βρίσκεσαι με φίλους που έλειπαν διακοπές, βρίσκεις γνωστά μουσούδια, κάνεις πλάκα, αράζεις, καβαλάς κιόλας, αλλά χαλαρά μωρέ, τώρα γυρίσαμε από διακοπές, σιγά σιγά...

3. Κατάλογοι προϊόντων
Ε ναι. Παραδεχτείτε το, όταν φτάνει σπίτι ο καινούργιος κατάλογος της κάθε σεζόν, είτε είναι ΙΚΕΑ, είτε για να ντύσουμε εαυτούς και ίππους, παραδεχόμαστε οτι οι άτιμοι φωτογράφοι και μαρκετινίστες ξέρουν να κάνουν καλά την δουλειά τους !


4. Διεθνείς ιππικοί αγώνες
Άφθονο υλικό να χαζέψεις στο ίντερνετ, στο FEI TV, στην τηλεόραση (αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία τυχερών).
Και μετά, άφθονο υλικό να ονειρεύεσαι, να σχολιάζεις, να ψάχνεις για backstage. Και άφθονο υλικό να βλέπεις τι φοράνε οι τοπ αναβάτες ανα τον κόσμο και τα άλογά τους. 
Και φυσικά, να κάτσεις σαν τον βλάκα μπροστά στην οθόνη του πισί σου, με ψυχολογία ουγκ φιλάθλου ποδοσφαίρου, πανηγυρίζοντας μόνος σου για τις νίκες της Εθνικής σου - στην ιππασία. Προκαλώντας αρχικά πανικό στους γονείς σου και βλέμματα οίκτου από φίλους.



5. Τα αισιόδοξα σχέδια!
Αυτό μωρέ, που λες οτι να, φέτος θα ιππεύω πιο τακτικά, ή θα προσπαθώ να κάνω πιο σωστά ασκήσεις, ή να πάω για αγώνες, ή να δώσω για λισάνς, ή οποιονδήποτε αισιόδοξο στόχο και σχέδιο. Που συνήθως τα ψιλοακυρώνουμε από μόνοι μας, αλλά τέλος πάντων, ο Σεπτέμβρης είναι σαν τον Γενάρη. Αρχή της χρονιάς! 
Ακαδημαϊκή ο ένας, ημερολογιακή ο άλλος, αλλά το αίσθημα της νέας αρχής, δεν αλλάζει!


+1 Τακτοποίηση συρταριών και εύρεση ξεχασμένων... θησαυρών !
Στα πλαίσια της νέας αρχής, τρώω συνήθως το πακετάκι από την μανούλα μου, να τακτοποιώ διάφορα συρτάρια, ντουλάπια, κουτιά, δωμάτια, σπίτια, γενικά ο,τι αποφασίσει πως χρειάζεται τακτοποίηση... Το τι "θησαυρούς" ξεθάβω, δεν περιγράφεται!
Πάρτε μια ιδέα...

Πρόγραμμα Τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου Κεντρικής Ευρώπης, 1999, ΚΕΙΠΠ
Πρόγραμμα ΑΝΘΕΜΙΑ, 2007, Πόρτο Καρράς
Πρόγραμμα Ολυμπιακών Αγώνων 2004 - από τότε είχα αδυναμία στην Ιρλανδία

Ο Αριθμός Μητρώου του πρώτου αλόγου που έτρεξα σε αγώνα
 Ζωγραφιές μου με αλογάκια απ'όταν πήγαινα σχολείο και βαριόμουνα στο μάθημα


 

...τους αναβολείς μου...
ροζέτες μου από αγώνες που είχαν θαφτεί κάπου (?!)
καταλαβαίνετε... ενθουσιασμός, συγκίνηση, και απορία...

Ωραία, καλά τα ξέθαψα. Πού τα βάζω τώρα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου