Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ιππεύοντας μια Πριγκίπισσα.

Δεν ξέρω για εσάς. Για μένα όμως, οι φοράδες χωρίζονται κυρίως σε 3 κατηγορίες.
Πριγκίπισσες
Ποτάνες (με "ο" όχι με "ου" γιατί τις αγαπάμε!)
Τσούχτρες

Δεν πα να είναι η καλύτερη φοράδα εμποδίων, ντρεσσάζ, βόλτας, χαδιάρα, ναζιάρα, ΣΙΓΟΥΡΑ ανήκει τουλάχιστον σε μια από αυτές τις κατηγορίες.

Πριγκίπισσες. Παραχαϊδεμένες φοραδούλες, που η εκάστοτε μανούλα ή μπαμπάς τους κάνουν όλα τα χατίρια. Και να τα καρότα, οι λιχουδιές, τα υποσάγματα ασορτί με γκέτες/μπαντάζ, να οι φωτογραφίες, να τα στολιδάκια, και ΦΥΣΙΚΑ όταν πρόκειται για προπόνηση, αν και όταν η πριγκίπισσα προσποιηθεί οτι κουράστηκε, οτι την ενοχλεί κάτι, οτι.... οτιδήποτε, τότε σταματάνε επιτόπου και την κοιτάνε με ανησυχία. Και από εκεί αρχίζει το χαϊδολόγημα. Δήθεν δεν πάω. Δήθεν φοβάμαι. Δήθεν δεν μπορώ, δήθεν δεν μ'αρέσει, δήθεν κουτσαίνω (έχει διαφορά από το Κουτσαίνω ΟΝΤΩΣ). Και γενικά, λούφα όσο μας παίρνει... 


Ποτάνες. Είναι η φοράδα, που αν της βάλεις λίιιιιιιιιιιιγο πόδι, θα βάλει πίσω τα αυτιά της. Και θα κάνει "Υιιι"!, που αν την ακουμπήσεις στην κοιλιά όταν την σελώνεις, θα βάλει πίσω τα αυτιά της. Και θα κάνει "Υιιι"!. Και στην προπόνηση, θα είναι μες τα νεύρα ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΒΑΔΗΝ !
Και όοοοοοοταν  με το καλό την ξεσελώσεις, της βάλεις κουβερτούλα και πας να της δώσεις φιλάκι ή μήλο, θα κάνει πίσω τα αυτιά της κλπ κλπ... Ακόμα και λιχουδιά να της δώσεις, θα πρέπει να της την βάλεις στην ταΐστρα. Έτσι, γιατί είναι πολύ ποτάνα και ακατάδεχτη!


Τσούχτρα. Η τσούχτρα είναι η φοράδα που θα σε δαγκώσει αν της δώσεις μήλο, θα σε δαγκώσει αν δεν της δώσεις μήλο, θα δαγκώσει τα άλλα άλογα - αν τα φτάνει, θα σηκώσει πόδι να κλωτσήσει όταν της βάζει πίσω γκέτες ή μπαντάζ, θα γυρίζει καπούλια να κλωτσήσει αν περνάει άλλο άλογο από δίπλα της, γενικά, ένα πλάσμα φουλ αντικοινωνικό και κακιασμένο, παρά τα 50.000 χρόνια που έχεις ξοδέψει δίπλα της, φροντίζοντας να την κάνεις να αισθανθεί κοινωνικά αποδεκτή, διαβάζοντας τόνους από Natural Horsemanship. Πάρ'το απόφαση. Η συμπεριφορά της τσούχτρας είναι τρόπος ζωής και έκφρασής, και στους ανθρώπους μπορούμε να το αντιστοιχίσουμε με τα δικά μας δείγματα "ξινών".

Στους σταύλους λοιπόν, το new entry είναι η Ladybird. Σαν φοράδα, ευτυχώς, έχει 80% συμπεριφορά Πριγκίπισσας και 20% τσούχτρας. Κάτι σαν Diva λοιπόν.
Την οποία και ιππεύω στις παρακάτω φωτογραφίες. Αν έπρεπε να περιγράψω την εμπειρία της ίππευσης τέτοιου αλόγου, μετά από πόσο καιρό που ιππεύω έναν Νέρο που μια βαριέται και μια κουτσαίνει, με ΜΙΑ λέξη, θα ήταν αυτή:
ΔΥΝΑΜΗ !
Χμμμμμμμμμμμ ίσως φταίει λίγο και το γεγονός πως έχει την συνήθεια να ρίχνει όλο της το βάρος μπροστά, κάτι το οποίο όμως πιστεύω πως μπορούμε να το ελαττώσουμε με δουλειά. Το θέμα είναι πως όταν η κυρία μαζευτεί, και κάνει τον κόπο να σηκώσει τα πόδια της, είναι λες και καβαλάς 2 Νέρο μαζί. Φοράδα 2 ίππων ένα πράγμα. 2hp !
Όχι ιδιαίτερα σκληρή στο στόμα, όταν αρχίσει να ζεσταίνεται και να της φεύγει η ακαμψία γίνεται, όπως την παρομοίωσε η Γαλάτεια, μια "μπάλα". Με πέταλα. Μετά την γάτα με πέταλα, οι Σταύλοι στο Γουδί παρουσιάζουν την επόμενη καινοτομία, Μπάλα με Πέταλα! (θα μπορούσε να είναι τίτλος από επιθεώρηση του Σεφερλή!?!).

Και επειδή φαντάζομαι πως το fan club του Νέρο θα έχει μια απορία για το τι κάνει τέλος πάντων αυτή η προσωπικότητα, πώς περνάει τις μέρες του, σας παρουσιάζω στιγμιότυπα από την τελευταία μας προπόνηση, σκληρή όπως κάθε φορά, και απαιτητική όπως επίσης, κάθε φορά!



Το θέμα είναι πως Nero και Ladybird έχουν δημιουργήσει τα Καροτοδιόδια, όπου μάλιστα πρέπει να πληρώνει κανείς ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ το αντίτιμο για να περάσει...


1 σχόλιο:

  1. borei na akoustei upervoliko alla me ekanes na dakriso....makari na sunergasteite kala mazi kai na pate agones kai ego na zitokraugazo ape3o!!euxaristo para para polu!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή