Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ιστορίες τρόμου: Το δηλητηριώδες μπεκ

Μπορεί για έναν ανυποψίαστο αναβάτη, ο στίβος ιππασίας στο Γουδί να φαίνεται ένα ήρεμο, χαλαρό και ασφαλές μέρος. Για τον Νέρο όμως, που ΞΕΡΕΙ την ΑΛΗΘΕΙΑ, τίποτα δεν είναι ασφαλές όταν βγαίνει για προπόνηση. Ειδικά τα ύπουλα, μοχθηρά, αδίστακτα και ανηλεή, δηλητηριώδη μπεκ!

Τα μπεκ ποτίσματος λοιπόν, ή όπως είναι η λατινική τους ονομασία, EGHITIRIUS NERUS, είναι κάτι πλάσματα του Σατανά, κατασκευασμένα μισά από την φύση, μισά από τον άνθρωπο, ακίνητα cyborg με εμμονή στο να διατηρούν το γρασίδι πράσινο. Και για τον λόγο αυτό, το ποτίζουν όσο πιο συχνά γίνεται.

Τα cyborg - μπεκ όμως, γνωρίζουν οτι για να παραμένει το γρασίδι τους πράσινο, χρειάζεται και λίπασμα και για τον λόγο αυτό, επιδίδονται σε ένα κυνήγι τροφής, με απώτερο σκοπό να επιτεθούν στο θύμα τους, πετώντας από το ελατήριό τους ένα δηλητήριο που αρχικά μουδιάζει και στην συνέχεια, σκοτώνει το άτυχο ζώο, αφήνοντάς το να σαπίσει αργά αργά στο έδαφος, για να τραφεί με φυσικό λίπασμα το χώμα. Και το γρασίδι να γίνει πιο αφράτο και πράσινο!


Κύριοι στόχοι των μπεκ είναι οι παπαγάλοι και τα άλογα. Οι παπαγάλοι κυρίως γιατί πάνε και αράζουν πάνω τους και άρα είναι εύκολη λεία. Τους αναισθητοποιούν και στην συνέχεια τους καταπίνουν, όπως ένα σαρκοβόρο λουλούδι την ανυποψίαστη πεταλούδα. Και αφού τους χωνέψουν, μετατρέπουν με τα γαστρικά τους υγρά το πτώμα του παπαγάλου σε ισχυρό πράσινο δηλητήριο για μεγαλύτερους στόχους.
Με τα άλογα όμως, υπάρχει μια βεντέτα αίματος. Γιατί όσο τα cyborg-bek aka Cybek πασχίζουν να διατηρήσουν το γρασίδι τους πράσινο, φρέσκο και υγιές, τόσο η φυλή των αλόγων πάει και το τρώει, το πατάει και ενίοτε, το χέζει. Έτσι, σε μια ύστατη πράξη εκδίκησης και ειρωνίας, τα Cybek στοχεύουν και πετάνε το δηλητήριο τους ΠΑΝΩ στα άλογα. 
"Ρουφιάνοι, φονιάδες γρασιδιού, θα ψοφήσετε ΠΑΝΩ του, θα γίνετε το λίπασμά του και μετά, οι φίλοι σας, θα σας ΦΑΝΕ, τρώγοντας το χόρτο μας..." Και άλλες τέτοιες φριχτές σκέψεις.

ΑΥΤΑ λοιπόν γνωρίζει ο Νέρο, και γι' αυτό κάθε φορά που περνάμε δίπλα από το μπεκ - συγνώμη, το Cybek τώρα που αποκαλύφθηκε η αλήθεια, παθαίνει αμόκ, κάνει ροντέο και ενίοτε, με ξεφορτώνεται από την πλάτη του. Όπως πχ το προηγούμενο Σάββατο...
Η αλήθεια για τα εκδικητικά μπεκ βγήκε στην επιφάνεια, επειδή ΕΝΑ άλογο, τόλμησε να κάνει το ροντέο της αποκάλυψης!
Εύγε Νέρο αγόρι μου!

2 σχόλια: