Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Το πόδι ή αλλιώς, η ιστορία του σταυλίτη...

Γιατί κουτσαίνει ο Μαυρούλης?
Το να έχει ένα άλογο ζωηρό χαρακτήρα, είναι ένα πράγμα, το να έχει όμως πρόβλημα στο πόδι και να κουτσαίνει, είναι ένα τελείως διαφορετικό. Μη γνωρίζοντας που οφείλεται ή τι ακριβώς είναι το πρόβλημα στο πόδι, και μιας και δεν υπάρχει προπονητής στους σταύλους, ο μόνος άνθρωπος για να ρωτήσω ήταν ο σταυλίτης.
Σύμφωνα λοιπόν με τον σταυλίτη, ο Μαυρούλης γενικά δεν αποτελούσε πρώτη επιλογή στην ίππευση των παιδιών στον σταύλο και έτσι δεν γυμναζόταν ούτε εντατικά, ούτε όμως με συνέπεια.
Κάποια στιγμή, ήρθε στους σταύλους ένας προπονητής, ο οποίος γενικά είναι πολύ γνωστός ως όνομα, προκειμένου να προετοιμάσει άλογα και αθλητές για αγώνες. Δυστυχώς, παρά την ενημέρωση από τον προηγούμενο προπονητή, οτι το άλογο θέλει λίγη δουλειά πριν πηδήξει, και αν είναι να κάνει άλματα, να μην πηδήξει πάνω από 1-1.05μ, θεώρησε πως το άλογο είναι μια χαρά από φυσικής κατάστασης.
Ο Μαυρούλης μαζί του πήδηξε 1.30μ εκείνη την μέρα, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία. Σαν άλογο είναι αρκετά δυνατός και φιλότιμος και έβαλε τα δυνατά του. Την επόμενη μέρα, δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει. Ο προπονητής για άλλους λόγους έφυγε από τους σταύλους και δεν ήρθε κανένας άλλος στη θέση του, αφήνοντας τα άλογα χωρίς πρόγραμμα, ερήμην στα κέφια όσων ιππεύουν.
Έτσι, από τον Φεβρουάριο που συνέβει αυτό, το άλογο έμενε στον σταύλο. Έβγαινε κάθε μέρα στο πάντοκ για να κινείται, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τον βάλει ξανά σε πρόγραμμα, μιας και από πριν, δεν ήταν ως άλογο ούτε πρώτη ούτε δεύτερη επιλογή στην ίππευση. Και λέγοντας πρόγραμμα, δεν εννοώ πρόγραμμα προπόνησης, αλλά πρόγραμμα επανένταξης στην διαδικασία της ίππευσης.
Ως τώρα, μέρα παρα μέρα ιππεύεται και στα ενδοιάμεσα, τον κάνω συρραγωγέα. Το πόδι του δείχνει να βελτιώνεται, αν και σε καμία περίπωση δεν μπορώ να πω οτι είναι 100% καλά. Χθες όμως, κάλπασε για πρώτη φορά χωρίς πρόβλημα από την δεξιά πλευρά και αυτό με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη, μιας και ως τώρα έδειχνε να τον ενοχλεί ο δεξιόστροφος καλπασμός και δεν επέμενα.
Αυτό που φαίνεται να απολαμβάνει είναι μετά την ίππευση, όταν του κάνω streching στα μπροστινά πόδια, ελπίζω λοιπόν να τον ανακουφίζει και να τον βοηθάει κάπως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου