Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Απολογισμός...

Μιάς και πέρασε ο Αύγουστος (χρόνια πολλά σε Αλέξανδρους και Αλεξάνδρες) είπα να κάνω έναν απολογισμό και επανεκτίμηση της κατάστασης.

Ως τώρα, έχω καταφέρει να φέρω τον Μαυρούλη κάπως στα ίσια του. Πλέον κουτσαίνει ελαφρώς μόνο στο τροχάδην, και αυτό μέχρι να ζεσταθεί. Στις ασκήσεις του, με μικρές εξαιρέσεις δεν χαζεύει ούτε κάνει παιχνίδια και ροντέο και τροχάζει και καλπάζει σε ευθείες.
Στο ξεκίνημα, η "ευθεία" ήταν ένα άπιαστο όνειρο... Ακόμα ζορίζεται λίγο, αλλά όχι οτι δεν το καταφέρνουμε καθόλου.

Αντίθετα απ'ότι φοβόμουν, μιας και δεν κουτσαίνει σε βάδην, τροτ και καλπασμό όταν ζεσταθεί, μπορούμε να περνάμε βαλβίδες τροχαστικές και καλπαστικές, χωρίς τις επόμενες μέρες να δείχνει κάποια ενόχληση.
Στη διατροφή του πλέον τρώει 2 κιλά καρπό αντί για 1 κιλό που έτρωγε μέχρι πρότεινος, που δεν δούλευε, και μέρα με την μέρα, παίρνει τα πάνω του.

Μιας και φαίνεται πως ήμουν πολύ απαισιόδοξη, είπα να κάνω μια μετατροπή του χρονοδιαγράμματος της εκπαίδευσής του, ώστε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον και για τον ίδιο η ίππευση.
Οι φάσεις 1 και 2 έχουν εκπληρωθεί μέσα στον Αύγουστο, φάσεις που αποτελούνταν από βασική εκγύμναση του αλόγου, ώστε να αποκτήσει πάλι ένα σύστημα μυών που να τον στηρίζουν στις ασκήσεις.

Φάση 3:
Για τον Σεπτέμβριο, σκοπεύω να επικεντρωθούμε στις απλές ασκήσεις της ιππικής δεξιοτεχνίας, όπως πχ διαγώνιος αλλαγή, κύκλοι, τροτ σε καλπασμό και καλπασμό σε τροτ, τετράγωνο αλτ, αλλά και σε υπερπήδηση χαμηλών εμποδίων, κάτω του 1μ, συμπεριλαμβανομένου απλών, διπλών και όξερ.
Φάση 4.
Αναλόγως της προόδου στην φάση 3, είτε από τα μέσα Σεπτεμβρίου είτε από αρχές Οκτωβρίου, θα δοκιμάσουμε να συνδυάζουμε τις ασκήσεις της ιππικής δεξιοτεχνίας, ώστε να βγάζει το τεστ της Α3, και στα εμπόδια, παραμένοντας κάτω του 1μ, να τα πηδάμε και αυτά σε διαδρομή.

Φάση 5.
Εφ'όσον μπορούμε να βγάζουμε σωστά την Α3, θα δοκιμάσουμε να τρέξουμε σε έναν αγώνα ανάπτυξης.
Επίσης, τον Νοέμβριο θα ανεβάσουμε τα εμπόδια στο 1μ και θα δοκιμάσουμε να πηδήξουμε διαδρομές στο μέτρο, με απώτερο σκοπό μέχρι τον Δεκέμβριο να μπορεί να τρέξει έναν αγώνα.

Σκοπός για μένα εξακολουθεί να είναι το να επαναφέρω τον Νέρο στο αρχικό του επίπεδο ίππευσης, πριν αρχίσει να κουτσαίνει. Γιατί το θέμα δεν είναι να πηδήξει το μέτρο, μιας και σαν άλογο, πηδούσε διαδρομές του 1.20, αλλά όταν πηδάει, τις επόμενες μέρες να μην έχει πρόβλημα στα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου