Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Transitions...

Σήμερα κάναμε σοβαρή δουλειά! Ιδρώσαμε και οι δύο, παίρναμε ανάσες στο βάδην και μέχρι το τέλος της προπόνησης, το υπόσαγμα του Μαυρούλη και η μπλούζα μου ήταν μουσκίδι...
Αφού είδα αρκετές φορές το όχι-ιδιαίτερα-κολακευτικό βίντεο με την πρώτη μας προσπάθεια στο Α3 τεστ, η σημερινή προπόνηση ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στις αλλαγές.

Από βάδην, τροχάδην και πάλι βάδην. Από τροχάδην σε καλπασμό και πάλι τροχάδην. Από βάδην σε καλπασμό σε αλτ. Από αλτ σε τροτ.
Η ευαισθησία στο μπροστινό πόδι του Μαυρούλη δεν μας άφησε περιθώρια να δουλέψουμε σε κύκλο, αλλά για να αποφύγουμε τις ευθείες, δοκιμάσαμε σε ένα μικρότερο ορθογώνιο, με αρκετές ευθείες για να ξεκουράζει το πόδι, αλλά και σαφείς στροφές για να κρατάει κάποια καμπυλότητα στο σώμα του.
Μερικά βίντεο που παρακολούθησα πριν την ίππευση, είναι αυτά... Με βοήθησαν αρκετά ομολογώ ! :)

http://www.youtube.com/watch?v=ur5z6qE_2BU
http://www.youtube.com/watch?v=MY718mImMb8&feature=related
και άλλα σχετικά με αλλαγές από τον ίδιο προπονητή...

Επίσης, αποφάσισα να αλλάξω την σέλα... Από την καινούργια σέλα εμποδίων, περάσαμε στην ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ σέλα ντρεσσάζ που έχω.
Την περιγράφω και απλά φανταστείτε την... Την αγόρασα μεταχειρισμένη πριν από 11 χρόνια, δηλαδή μιλάμε για σέλα τουλάχιστον 12-13 χρονών! Έχει ράμματα διορθωτικά στις ραφές, αλλά είναι πολύ μαλακιά και αγκαλιάζει την πλάτη του αλόγου πολύ ωραία. Χαρακτηριστικό σχόλιο που εισέπραξα, στην ερώτηση "πώς σου φαίνεται"?
"ΛΙΓΗ" !!!

Κι όμως, με βόλεψε πολύ στην ίππευση, στο να παραμένω στην σέλα και να μην φέρνω μπροστά το σώμα μου. Δυσκολεύτηκα λίγο να συνηθίσω το πώς στέκονται τώρα τα πόδια μου, αλλά μια συνήθεια είναι όλα...

Οι ασκήσεις στο τέλος, απέδωσαν μερικούς καρπούς. Ο Μαυρούλης κατέβασε το κεφάλι του σε κάθετη γωνία από το έδαφος και ήταν αρκετά ευέλικτος στις αλλαγές κατεύθυνσης. Προς το τέλος που είχαμε κουραστεί, λούφαρε λίγο, αλλά για πρώτη φορά που τον κούρασα τόσο, δεν πειράζει :)

Ένα δροσιστικό μπάνιο και ένα μεγάλο γλυκό αχλάδι ήταν η επιβράβευση, μαζί με πολλά χαδάκια... :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου