Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Dressur λέμε !!!

Ιδού η φοβερή μου σέλα... (από την εποχή των δεινοσαύρων...)




Ο Μαυρούλης δήλωσε πως προτιμάει να του κόψουν το κεφάλι, παρά να τον δουν να ιππεύεται με αυτήν, και προέβει σε στάση διαμαρτυρίας...

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το μπλογκ σου, σπάνια μια αμαζόνα φτιάχνει μπλογκ στην Ελλάδα, αν και στο εξωτερικό είναι ευρέως διαδομένα! Τι ράτσα είναι ο όμορφος Μαυρούλης και τί πρόβλημα έχει με το ποδαράκι του; Ο ιδιοκτήτης του τον ιππεύει καθόλου; Συγγνώμη για τον...καταιγισμό ερωτήσεων! Μια μικρή διόρθωση, φιλική πάντα, θα ήθελα να κάνω: η σέλα της εικόνας είναι γενικής χρήσης και μάλλον πιο κατάλληλη για εμπόδια και όχι ντρεσάζ. Οι ντρεσάζ σε τοποθετούν πολύ βαθιά στη σέλα και το σώμα σου σχηματίζει μια ευθεία όταν κάθεσαι πάνω τους, η σέλα της εικόνας έχει εμπρόσθια κλίση και το κάθισμά της είναι πολύ επίπεδο. Μάλλον σε μπέρδεψαν τα μαξιλαράκια για τα γόνατα που τα συναντάμε πιο συχνά στις ντρεσάζ (εκτός κι αν κάποιος εκ του πονηρού σου την είχε πασσάρει ως ντρεσάζ). Αν θες να πετύχεις καλή στάση (έχω κι εγώ θεματάκια με τη στάση μου σε σημείο που να εκνευρίζομαι πολύ ορισμένες φορές και καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευση από την ατσουμπαλιά...) μην την χρησιμοποιήσεις ούτε κατά διάνοια. Θα σε παιδέψει πολύ! Πάντως χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που έχω προβλήματα με τη στάση μου. Η πλάκα είναι ότι σε θεωρητικό επίπεδο γνωρίζω πολύ καλά τί πρέπει να κάνω αλλά στην πράξη πρέπει να είμαι σε καλή ψυχολογία, συγκεντρωμένη και το άλογο να είναι σε καλή διάθεση για να πετύχω καλή στάση ντρεσάζ, αλλιώς...το ποδαράκι όλο μπροστά πηγαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχχχχχχ...με καθυστέρηση ενός χρόνου είδα αυτό το μήνυμα! (σόρρυ....) ευχαριστώ για τα καλά λόγια :) Τελικά αυτή η σέλα δεν είναι καλή για τίποτα, γιατί είναι τόσο παλιά που προκαλεί περισσότερο πόνο παρά άνεση στην πλάτη του αλόγου και έτσι την έβαλα στην άκρη.
    Ο Μαυρούλης, ή κοντός ή Νέρο δεν έχω ιδέα τι ράτσα είναι, θα δω στο διαβατήριό του αν γράφει - αν το βρω πουθενά... Ο ιδιοκτήτης του είναι η ΓΓΑ οπότε όχι... δεν τον ιππεύουν (αυτό τον καιρό τουλάχιστον) άλλοι και έτσι τον έχω και τον χαίρομαι μόνο εγώ τον μουσουδένιο μου :)
    Πού ιππεύεις εσύ? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή