Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Άτυπη έρευνα αγοράς σε ελληνικά και ευρωπαϊκά καταστήματα ιππικών ειδών!

Πριν 2-3 μήνες, χρειάστηκε να αγοράσω κάποια πράγματα ιππασίας. Όχι πολλά.
Για την ακρίβεια, ήθελα για μένα κράνος, και για φίλους μου που ψάχνανε, παντελόνια ιππασίας, γάντια, κράνη, κλπ. 
Επίσης, ήθελα να πάρω και λίπος για τις οπλές, σαπούνι για τις σέλες, σπρέυ για την ουρά.

Τα πρώτα, τα πήρα από Ιταλία. Είχα βρει ένα ιταλικό κατάστημα με πολύ καλές τιμές. Τα δεύτερα όμως, τα πήρα από Ελλάδα, και συγκεκριμένα, από την Βέροια. 
Ο λόγος που έψαξα για άλλο κατάστημα, ήταν επειδή δεν είχαν αυτά ακριβώς που ήθελα. Οι Έλληνες, τα είχαν. Στις ίδιες τιμές. Ίσως και σε καλύτερες! Και κάπου εκεί, προβληματίστηκα...
Σκέφτηκα οτι είναι κρίμα τόσο καιρό που δεν κοίταγα καθόλου να αγοράσω από Ελλάδα, αλλά οι τιμές που είχα δει στο παρελθόν ήταν απαγορευτικές, ενώ οι ιστοσελίδες, επιεικώς τραγικές. Δεν είχαν σωστή περιγραφή προϊόντων (χρήση αργκό και ανα τόπους ονομασίες), δεν είχαν τιμές στα προϊόντα, δεν είχαν φωτογραφίες. Δράμα... Κι όμως! Το 2013 η εμπειρία μου ήταν εντελώς διαφορετική, και αναθεώρησα πολλά πράγματα!

Equestrian shopping !


Παρακάτω αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην "άτυπη" έρευνα αγοράς που έκανα, καθαρά για ψυχαγωγικούς σκοπούς, και να πειραματιστείτε και εσείς και να μου προτείνετε ιδέες ή καταστήματα. 


Να ξεκαθαρίσω πως όταν λέω "άτυπη" έρευνα αγοράς, εννοώ μια έρευνα αγοράς που δεν έγινε από επαγγελματία, ούτε για επαγγελματικούς λόγους. Μπορεί να έχω παραλείψει κάτι σημαντικό πχ... Δεν έγινε για λόγους διαφήμισης, ούτε για λόγους δυσφήμισης. Απλά εκείνο το διάστημα, δεν ίππευα πολύ και κάπως έπρεπε να απασχολήσω το μυαλό μου. 
Επίσης, θα πρότεινα να μην το χρησιμοποιήσει κάποιος ως αναφορά σε άλλο κείμενο ή έρευνα χωρίς να επικοινωνήσει μαζί μου. Αυτό για 2 λόγους:
1. Όσο κι αν δεν είναι επιστημονική και επαγγελματική δουλειά, το απαιτούν οι κανόνες της ευγένειας να ενημερώνεις όταν χρησιμοποιείς δουλειά άλλου
2. Ακόμα και αν προτίθεται κάποιος να το χρησιμοποιήσει και να το παραθέσει στις αναφορές, επειδή ακριβώς δεν είναι επαγγελματική δουλειά, μπορεί να θέλει να ξέρει περισσότερες πληροφορίες για το τι έχει και τι δεν έχει υπολογιστεί, ή με ποιο σκεπτικό μπήκαν οι δείκτες βαρύτητας στις βαθμολογίες

Κατα τ'άλλα, ελπίζω να απολαύσετε το "ελαφρύ ανάγνωσμα" (light reading αγγλιστί).
:)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου