Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ιππικές ταινίες - μέρος 3: Δύση

Εντάξει. Αν δεν είχα μεγάλο ρεπερτόριο στον ιππόδρομο, φοβάμαι οτι εδώ είναι ακόμα μικρότερη λίστα μου. Και πάλι, οποιοσδήποτε προτάσεις για να την αυξήσω, ευπρόσδεκτες !
Διευκρίνηση: Στον τίτλο Δύση περιλαμβάνω τόσο γουέστερν ταινίες με θέμα τα άλογα, όσο και ταινίες που έχουν να κάνουν με ιππασία στις ΗΠΑ, σε πλαίσια που δεν χωράνε ούτε στον ιππόδρομο αλλά ούτε και στην κλασσική ιππασία. 

Στην Αμερική, ένα κορίτσι ονειρεύεται να φτάσει στην Ατλάντα, το μέρος που "όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα". Στο ταξίδι της προς την "Ιθάκη" της, πιάνει δουλειά ως σταβλίτης σε ένα σόου βουτιάς αλόγων και σιγά σιγά, παλεύει να εξημερώσει κι αυτή ένα άλογο, όπου θα μπορεί να κάνει μαζί της την βουτιά. 
Υπέροχη ταινία!


Ο Ωκεανός της Φωτιάς είναι μια κούρσα στην έρημο, όπου μόνο Αραβικά άλογα, από τις καλύτερες γενιές και με τα καλύτερα "αίματα" μπορούν να συμμετάσχουν, μόνο το κρεμ ντε λα κρεμ των Αραβικών, και μόνο οι καλύτεροι αναβάτες.
Μέχρι που ένας Σεΐχης, οικτίρει τους Δυτικούς αναβάτες και καλεί τον καλύτερο καουμπόυ του Αμερικάνικου Ιππικού, να λάβει μέρος σε αυτόν τον αγώνα, με το μάστανγκ του, τον Hidalgo, θέλοντας να αποδείξει την ανωτερότητα τόσο των Βεδουίνων αναβατών, όσο και των Αραβικών αλόγων, ενάντια στον καλύτερο αναβάτη και άλογο των Δυτικών.
Fun facts: 
1. Παίζει ο Άραγκορν.
2. Ο Άραγκορν, μετά το τέλος της ταινίας, αγόρασε το άλογο που έπαιζε τον Χιντάλγκο.

Ο ήρωας της ταινίας, υπόσχεται στον ετοιμοθάνατο φίλο του, οτι θα φροντίσει μετά τον θάνατό του τόσο το ράντζο του όσο και την γυναίκα του. Φτάνοντας όμως στο ράντζο, θα βρει πως ο τοπικός άρχων της περιοχής, όχι μόνο θέλει το ράντζο, αλλά και την γυναίκα του φίλου του και μάλιστα, τα διεκδικεί με ύπουλο τρόπο.
Fun fact:
1.Παίζει ο Αρχηγός της Αστυνομίας από το Blue Bloods.



Μια ταινία - ντοκυμαντέρ, για τον θρύλο των ροντέο, Μπρους Φορντ, τον πρώτο που κέρδισε πάνω από ένα εκατομμύριο από τις νίκες του στο σκληρό επάγγελμα του ροντέο - μαζί με μια ασταθή σπονδυλική στήλη.



Η ιστορία του Lane Frost, παγκόσμιο πρωταθλητή στο ροντέο (καβάλημα ταύρου), οι φιλίες του με άλλους σημαντικούς αναβάτες και ο γάμος του.
Fun facts:
1. Ψάξτε σε σκηνές ξενοδοχείου για μια νεαρή και άγνωστη ακόμα Μπρίτζετ Τζόουνς!
2. 8 δευτερόλεπτα είναι η μέγιστη διάρκεια καβαλήματος ταύρου ή αλόγου σε αγώνες ροντέο, ώστε να προστατευθεί η καλή κατάσταση του αλόγου, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.
3. Πρωταγωνιστεί ο Ντύλαν από το Μπέβερλι Χιλλς...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου