Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Τελευταία ίππευση για το 2013

Μπορώ να πω, οτι το 2013 ήταν για πολλούς λόγους, μια σχετικά γκαντέμικη χρονιά. Το είπα κομψά... Γάμησέ τα χρονιά ήταν, αν και είχε και μερικές πολύ καλές στιγμές.

Χθες (30/12/13) ήταν η τελευταία ίππευση της χρονιάς.

Πήγα στις 5, αμέσως μετά απο μια κηδεία, σε ψιλοπεσμένη ψυχολογικά. Ο Δημήτρης είχε ήδη καθαρίσει, ξεσκονίσει, σελώσει και φουντώσει την ουρά του Ρινάλντο, και του αρχίσαμε λίγο ζέσταμα...
Αυτές τις μέρες, Μαρίνα και Δημήτρης έχουν στριμώξει τον Μεσιέ Ρινάλντο να μάθει να καλπάζει ΚΑΙ από αριστερά με σωστό πόδι, καθώς επίσης και να αρχίσει να κατεβάζει το κεφαλάκι του και να κρατάει σωστά το σώμα και τον τον λαιμό του.
Είχα καιρό να τον ιππεύσω και έτσι η διαφορά του πριν με το τώρα ήταν αρκετά εμφανής και μεγάλη. 
Για αρχή, έχει δέσει το σώμα του, έχει γεμίσει και το καλύτερο, έχει ισορροπήσει. Το βλέπεις και στα αλτ του αλλά και στο βήμα του όταν τον αλλάζεις κατευθύνσεις. Εντάξει, έχει ακόμα αρκετή δουλειά να κάνει για να σταθεροποιήσει τα μικρά του επιτεύγματα, αλλά η αλήθεια να λέγεται, είναι άλλο αλογάκι!
Και αφού τελειώσαμε με το ζέσταμα, ο Δημήτρης μετέφερε τις οδηγίες της Μαρίνας για ασκήσεις αριστερού καλπασμού. Στην αρχή, δεν τα κατάφερνα, αλλά κάποια στιγμή (ε μια δυο τρεις, με βαρέθηκε ο Ρινάλντο) κάλπασε αριστερά, με σωστό πόδι.
Χαρά εγώ, καμάρι ο Δημήτρης για τον υιό, σκατά στάση η δικιά σας. Αποφάσισα οτι αφού βγήκε σωστό καλπασμό, να τον αφήσω να καλπάσει δυο στίβους αριστερά και να τον βγάλω μπροστά, οπότε είχα ανασηκωθεί. Αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρη οτι αυτή ήταν σωστό, ή αν θα έπρεπε να τον κρατήσω με βαθύ κάθισμα.
Η Μαρίνα όταν ήρθε, μας (εμού και Ρινάλντο) έβαλε να κάνουμε μια ακόμα άσκηση. Δεξιά ίππευση, διαγώνιος, και στο τέλος, αριστερός καλπασμός, με έντονη ένδειξη. 
Λίγο που είχε χαλαρώσει και χάζευε ίσως,ο μικρός, λίγο που εγώ είχα κρυώσει, μας πήρε 2-3 προσπάθειες, αλλά στο τέλος, όλα καλά, ο Ρινάλντο βασιλιάς, εγώ καταϊδρωμένη, και όλα καλά...

Με το που κατέβηκα, η Μαρίνα ρώτησε αν είναι, να βγάλω τον Γκέζερ. Λίγο που έχει πάρει γραμμή την αδυναμία μου, λίγο που έπρεπε να βγει κι αυτός, λίγο που τον είχε ήδη σελώσει ο Χασάν, βρέθηκα στην πλάτη του Πριπρή...

Ο οποίος χθες, ήταν ΤΟΣΟ στραβός, όσο ο δρόμος στα Τέμπη. Καπούλια έξω, κοιλιά μέσα, κεφάλα να χτυπιέται πάνω κάτω δεξιά αριστερά. Εντάξει κύριος, ορίστε, τροχάστε και καλπάστε λίγο να ξεσταθείτε και να ξεμουδιάσετε...
Τι το θελα? Ε? Τι το ήθελα το χαλαρό ζέσταμα?
Πέραν του οτι πήγαινε τάπα λες και ήθελε να τσαλαπατήσει τα άλλα άλογα, τέντωνε και τίναζε απότομα την κεφάλα του, τραβώντας με απότομα, μια μπροστά, μια στο πλάι.
Και μάλλον είχα αρχίσει να κρυώνω στην μέση...
Οπότε, δεν άργησε να έρθει και η κακιά στιγμή, όπου το στραβόξυλο κάνει την καλή, πατάει στραβά κάπου, τραβάει και απότομα το κεφάλι του, και η μέση μου από αριστερά, τραβιέται και τραντάζεται απότομα. 
Εντάξει, ψιλοχλώμιασα από τον πόνο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το λουμπάγκο, αλλά αν δεν είναι, σίγουρα είναι εξ ίσου άθλιο.
Συνέχισα την ίππευση, και κάποια στιγμή που ηρέμισε το παλαβό και μαζεύτηκε, δουλέψαμε σε ευθείες με αλτ και προσπάθεια να ισιώσει κάπως, καθώς επίσης και πάνω στον στίβο το half pass σε βάδην.
Σας πληροφορώ, οτι έχει πιάσει την ιδέα και την εκτελεί πλέον πιο άνετα από την πρώτη φορά. Σε βάδην ακόμα...

Τελειώνοντας την ίππευση, τον πήγα στο μποξ, του έβγαλα τα ηνία, του έβγαλα την σέλα και με το που την ακούμπησα κάτω, έμεινα. Αυτό ήταν. Δεν μπορούσα να σκύψω, δεν μπορούσα να στρίψω, το έπαιρνα όλο μονοκόματα και ο,τι κι αν έκανα πόναγα.
Με βόηθησε ο Χασάν να μαζέψουμε τα πράγματα, χάιδεψα λίγο το μουσούδι του κυρίου Πριπρή, και πήγα σπίτι για καυτό μπάνιο.
Και μόνο που οδηγούσα, πόναγα, θεωρώ φοβερό επίτευγμα που δεν τράκαρα κανένα αυτοκίνητο ή που δεν μου έσβησε. Πολύ πόνος αυτός ο συμπλέκτης για να τον φτάσω...

Δεν πειράζει, ας ήταν ψιλοάτυχη η τελευταία προπόνηση, θέλω να ελπίζω οτι το 2014 θα είναι πιο καλή και τυχερή χρονιά. 
Για εμένα, τους φίλους μου, τα αλογάκια στον στάβλο, για όλους :)

Καλή χρονιά με μέρες γεμάτες φως !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου