Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ιππ- ιατρικό Ανακοινωθέν

Το 2014 δεν μας μπήκε και πολύ καλά...
Η φοραδούλα και ο Λαστ είχαν θέματα με τα πόδια, και από αναβάτες, ο καημένος ο Δημήτρης έφαγε μέχρι και σήμερα δύο γερές τούμπες από τον Νέρο. Ξέρετε, αυτές που σε στέλνουν νοσοκομείο να δεις τι έπαθες...

Στα καλά νέα της ημέρας και χρονιάς, είναι πως η φοράδα πάει όλο και καλύτερα με το πόδι της - απ'όσο έχω ακούσει τουλάχιστον, κι έτσι ίσως να σταματήσει να ρίχνει αυτό το παραπονεμένο βλέμμα της κάθε φορά που βγάζουμε τον μεγάλο της έρωτα για προπόνηση (Νέρο) και αυτή μένει μέσα.
Επίσης καλά είναι και τα δύο πόδια του Λαστ. Έχουν κλείσει οι πληγές του και πλέον όχι μόνο μπορεί και πηδάει πάλι, αλλά έχει ξεκουραστεί αρκετά και έτσι όποιος τον ιππεύει πλέον, δεν χρειάζεται ούτε μαστίγιο, ούτε σπιρούνι - αρκεί να μπορεί να βάζει λίγο δυνατά το πόδι του όταν χρειάζεται.

Στα κακά νέα της ημέρας, είναι η πτώση του Δημήτρη από τον Νέρο. Για ΠΡΩΤΗ φορά, είχαμε πτώση από τον Νέρο που οφείλεται σε άλλο λόγο και όχι στην τσαχπινομαλακία του. 
Αφού έκαναν ζέσταμα με ένα κάθετο, η Μαρίνα τους έστειλε να πηδήξουν ένα όξερ αρκετά στενό και όχι πάνω από μέτρο. Τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή. Την πρώτη φορά πήδηξαν μια χαρά, την δεύτερη ο Νέρο δεν δίστασε, αντιθέτως ίσως να έβαλε περισσότερη δύναμη καθώς πήδαγε (ΙΣΩΣ) και στην προσγείωση, ο Δημήτρης έφυγε από την σέλα και έπεσε μπροστά, χτυπώντας τον ώμο του.
Έχοντας ξαναπέσει πρόσφατα και χτυπήσει τον ώμο του αρκετά σοβαρά, αυτό το χτύπημα του προκάλεσε εξάρθρωση. 
Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, τα άλογα μπήκαν στον στάβλο, αφού διακόπηκε το μάθημα, και τηλεφωνιόμασταν μετά μεταξύ μας, να δούμε πώς είναι.

Αφιερωμένο λοιπόν στους τραυματίες του στάβλου, ανθρώπους και αλογάκια:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου