Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

In the meantime...

Αν και ο Ιανουάριος του 2014 μπήκε πολλά υποσχόμενος, τόσο με το φλουρί στην πίτα που βρήκα (γιέεεεεεεεεεευ), όσο και με το Σεμινάριο Προπονητικής της FEI - όπου δεν περίμενα ποτέ να με κάναν στ' αλήθεια δεκτή, ο Φλεβάρης μου την χάλασε λίγο.
Κάτι οι βροχές, κάτι η οξεία αμυγδαλίτιδα, πέρασα τον περισσότερο μήνα στο κρεββάτι ή στο γραφείο, και σίγουρα όχι πάνω στο άλογο.

Και έχω την υποψία ότι τέτοιες περιόδους... ανομβρίας τις περνάμε αρκετοί όσοι δεν έχουμε στρωμένο πρόγραμμα καθημερινής ίππευσης ΚΑΙ κλειστό ιπποδρόμιο στον στάβλο που ιππεύουμε. 

Πάντα βρίσκω δυο πράγματα αρκετά ενοχλητικά, όταν ξεμένω από ίππευση για αρκετό καιρό. Το πιάσιμο "μετά" και το σφίξιμο κατά την διάρκεια. Και νομίζω οτι έχω βρει τρόπους για να αντιμετωπίζω και τα δύο - ή μάλλον, να τα αποφεύγω.

Το "σφίξιμο" που είπα, είναι αυτή η αίσθηση οτι έχουν χαλαρώσει τα πόδια σου και ιδιαίτερα οι προσαγωγοί και δεν μπορείς να κρατηθείς καλά στο άλογο. Θεωρητικά, το σωστό είναι οι προσαγωγοί σου να είναι αρκούντως γυμνασμένοι για να κάνουν την δουλειά που πρέπει, χωρίς να χρειάζεται να σφίγγουμε το σώμα μας. Το πρόβλημα όμως με την αποχή από την σέλα, είναι οτι όσο να' ναι, αφήνονται. Και στο παρακάτω βίντεο, παρουσιάζεται η "λύση" του προβλήματος που πιθανόν να δημιουργεί άγχος - ιδιαίτερα σε όσους θα χρειαστεί να καβαλήσουν έναν Νέρο, μετά από καιρό.
Και η λύση αυτή λέγεται......... 
Μπάλα.
Ω ναι... Ρίχτε μια ματιά στο βίντεο, και δείτε την άσκηση που προτείνουν οι κυρίες. Με μια μπάλα θα μπορέσετε να κρατήσετε σε φόρμα όχι μόνο τους προσαγωγούς σας, αλλά και τα πόδια και την μέση σας. Μόνο να θυμάστε, όταν κάνετε καθίσματα, οι γωνίες των γονάτων σας να μην ξεπερνούν τις 90 μοίρες για να μην επιβαρύνονται οι αρθρώσεις. Και εννοείται, αν νιώσετε πόνο στα γόνατα, το σταματάτε.


Τώρα... για το "μετά".
Εντάξει το ομολογώ. Δεν ιππεύω τόσο συχνά όσο παλιά, ίσως φταίει και ότι δεν ήμουν και ποτέ παιδί-λάστιχο, και όταν κάνω καιρό να καβαλήσω, όλη η υπόλοιπη εβδομάδα, περνάει... επώδυνα. Μιλάμε για πιάσιμο. Αρχικά περπατάω σαν καουμπόης, μετά σαν να έχω σύγκαμα, μετά σαν να έχει περάσει από πάνω μου λεωφορείο.
Αρχικά, είχα επενδύσει σε καυτά μπάνια μετά την προπόνηση, αλλά δεν αρκούσαν. Στην συνέχεια, ακολούθησα τις συμβουλές της Νατάσας για διατάσεις. Και πάλι, δεν έλυσαν το πρόβλημα. Ήταν κάααααπως καλύτερα, αλλά όχι, το πρόβλημα παρέμενε για τουλάχιστον 5 μέρες μετά την ίππευση.
Και κάποια στιγμή, ανακάλυψα το εξής. 
Αν την επόμενη μέρα (όχι την ίδια) κάνω 10 λεπτά ζέσταμα με επιτόπου τζόγκινγκ και πηδηματάκια, και μετά άλλα 10 λεπτά διατάσεις, τότε όντως ξεπιάνομαι κανονικά!
Χέρια, πόδια, πλάτη, μέση, τα πάντα στρώνουν! Αν έχετε και εσείς παρόμοια προβλήματα, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Και το καλύτερο, δεν χρειάζεται να βγείτε από το δωμάτιό σας!
Έχω κατεβάσει για το κινητό το Daily Cardio Workout και βάζω το 10' πρόγραμμα, αλλά η αλήθεια είναι πως αν απλώς για 10 λεπτά κάνετε επιτόπου τζόκινγκ και πηδηματάκια, θα είστε μια χαρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου