Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

7 days: HELP! (πονοκέφαλος...)

Ουφφφφφφφφ... ειλικρινά. Χρόνια τώρα, αν πω οτι θα πάω για τρέξιμο, θα βρέξει. Αν αφήσω ανοιχτό το παράθυρό μου όταν φύγω, θα βρέξει, αν πω οτι θέλω να πάω κάπου να κάνω κάτι, μέχρι και σεισμός έχει γίνει.
Τι είπα το δόλιο? Τι είπα και προκάλεσα τους θεούς? Θέλω να πάω σε έναν αγώνα με τον Νέρο είπα. Και δεν ατίμαζα καλύτερα τον οίκο τον Ατρείδων...
Ίππευσα τον μαυρούλη μου την Τετάρτη και μέχρι το Σάββατο που δεν μπόρεσα να πάω, ο σταυλίτης μου δήλωσε οτι δεν τον είχε βγάλει από τον σταύλο. Ούτε για συραγωγέα, ούτε ελεύθερο. Τίποτα. Το Σάββατο λοιπόν φύσαγε πολύ και έκανε κρύο - νοιώθουμε όλοι στο πετσί μας πιστεύω την "ψύχρα" των ημερών ε? Τις "πολικές θερμοκρασίες" όπως μας απειλούν τα δελτία ειδήσεων και η "ρωσική κακοκαιρία" που μας τάζουν οι Κασσάνδρες των δελτίων καιρού.

Όπως φαντάζεστε, ο κοντός με το ταμπεραμέντο που έχει, την φαγούρα στα πέταλα, το κρύο και τον αέρα... ήταν ασυμμάζευτος. Δεν επιχείρησα να του φορέσω σέλα. Γιατί? Για να πάθω κι άλλη διάσειση? Για να τσακώνομαι συνέχεια μαζί του? Ευχαριστώ όχι. Τον έβγαλα συραγωγέα αρκετή ώρα να ξεμουδιάσει. Και καβάλησα τον Λαλάκη (Last). Ο Λαλάκης λοιπόν, επειδή τον ιππεύουν όλοι σχεδόν οι αρχάριοι, πηγαίνει όπως το τρένο. Ευθεία και δεν στρίβει. Και όταν στρίψει είναι σαν δράμα. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν μαζεύεται. Παρόλα αυτά, επιχείρησα να τον μαζέψω. Απέτυχα, αλλά είπα να ξαναδοκιμάσω άλλη φορά. Πόδια δεν άκουγε πολύ, χέρια επίσης. Δεν ήθελα να μπω στο τρυπάκι να κάνω αυτή τη μαλακία που στρώχνεις το άλογο με την λεκάνη. Σκατά, αν είναι να κάνει κάποιος λάθη, ας τα κάνει ο Λαλάκης, εγώ θα κρατήσω - όσο μπορώ, χαρακτήρα! 
Και έτσι, σήμερα ίππευσα τον Last και αφού μου έβγαλε την πίστη (τα χέρια και την λεκάνη έτσι όπως με πήγαινε) ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ να μαζέψει τον λαιμό του και να κουτσοκάνουμε το Ε τεστ των αρχαρίων.
Διότι νόμιζα οτι στις 5 Φεβρουαρίου, που θα γίνει παράλληλα η λισάνς και ο αγώνας ιππικής δεξιοτεχνίας, θα βάζανε το τεστ των αρχαρίων, για να τρέξουν όσα παιδιά περάσουν την λισάνς.
Αμ δε.... Είδα την προκήρυξη σήμερα.
Τεστ Ε το Σάββατο, την Κυριακή έχει μόνο το Α3. Φρίκαρα! Ο Λαλάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει το Α3 χωρίς γκάφες (τραβάει κεφάλι, βγαίνει λάθος καλπασμό, δεν στρίβει -τρένο είπαμε) και εγώ δεν είμαι η αμαζονάρα των Ευρωπαϊκών σχολών για να τον ιππεύσω τόσο σωστά που να τον διορθώνω συνέχεια.
Ο Νέρο πάλι, το έχει κάνει στο παρελθόν το τεστ και μάλιστα, αν δεν έκανα εγώ συνεχόμενα λάθη, αυτός θα ήταν πολύ καλός, αλλά είπαμε... είναι ασυμμάζευτος αυτές τις μέρες. Σαν αλαφιασμένος λαγός. Δεν ξέρω αν θα παραμείνω πάνω του για αρκετή ώρα, ή τουλάχιστον, όση ώρα θα χρειαστεί για να αρχίσουμε και να τελειώσουμε τον αγώνα.

ΆΡΑ? Τι να κάνω?
Θα με ενδιέφερε να δω τι γνώμη έχει κάποιος που διαβάζει το μπλογκ αυτό... Οπότε μιας και εσύ διαβάζεις τώρα όλο αυτό το σεντόνι, για γράψε στα σχόλια από κάτω, ποια από τις παρακάτω επιλογές μου προτείνεις?

Α. Να δουλέψω όσο μπορώ τον Last. Ναι δεν μαζεύεται, ναι μάλλον θα πηγαίνει σαν το τρένο μέσα στο τεστ και θα λάβω ειρωνικά και επικριτικά σχόλια από τους κριτές, αλλά τουλάχιστον δεν θα κινδυνεύω με διάσειση ή λοιπά σπασίματα.

Β. Να δουλέψω όσο μπορώ τον Nero και να τον πάω στο Α3. Ο κοντός μαζεύεται και πάει σχετικά καλά, αλλά όπως προείπα... δεν είμαι σίγουρη για το πόση ώρα θα παραμείνω στην πλάτη του, αν βρεθούμε στο κλειστό ιπποδρόμιο στο Μαρκόπουλο, με κρύο και αέρα.

Γ. Να "ζητιανέψω" από τον Ηλία ένα Χ άλογο, αν μπορεί και γίνεται, να μου φέρει ένα από τα δικά του άλογα για να το τρέξω. Τα άλογά του δεν φοβούνται και μαζεύονται εύκολα, απλώς δεν θα το έχω ξαναϊππεύσει πριν τον αγώνα και έτσι, θα έχω ελάχιστο χρόνο να το μάθω.

Οι επιλογές
Δ. Να τρέξω με τον Rigolleto μιας και θα είναι ήδη εκεί δεν παίζει, γιατί θα τον ιππεύσει η Βίκυ για την λισάνς και δεν θέλω να υπάρξει το παραμικρό μπλέξιμο που να την αγχώσει, ή που να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα.

Ε. Να τρέξω το Ε το Σάββατο. Δεν παίζει. Δεν θα τραβιέμαι και το Σάββατο και την Κυριακή εκεί κάτω, μόνη μου. Ούτε θα τραβάω άλλους για παρέα 2 μέρες (μια για μένα και μια για την λισάνς).

ΣΤ. Να μην τρέξω καθόλου. Δεν παίζει. Και δεν παίζει, γιατί αναβολή στην αναβολή, έτσι γίνεται και δεν θα τρέξω κανέναν αγώνα. Το έπαθα πέρυσι, και φέτος θα ήθελα να τρέξω.

Λοιπόν? Τι λέτε? Θέλω γνώμες! 

4 σχόλια:

  1. γνωμη μου ειναι να μην αγχωθεισ με ροντεα μαζεματα καιρο κτλ το θεμα ειναι να το ευχαριστηθεις..δν τελειωσαν οι αγωνεσ οταν νιωσεις οτι το ο νερο ειναι ετοιμος δοκιμαζεις παλι..φυσικα εσυ ξερεισ τι ειναι καλυτερο κανε οτι νιωθεις!!
    ελενη πολ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εγώ στο "νέρο και ξερό ψωμί" τείνω αλλά όντως το πιο σημαντικό είναι να το ευχαριστηθείς. Το να δουλέψεις με τον last πιο πολύ ταλαιπωρία ακούγεται και για τους δυο σας. Η τρίτη επιλογή φαίνεται η πιο ανώδυνη αλλά όπως είπες είναι πολύ της τελευταίας στιγμής και δεν προλαβαίνεις να μάθεις το άλογο..βέβαια αν είναι δυνατή αυτή η επιλογή ίσως μπορείς να κάνεις ένα trial run και να κρίνεις καλύτερα. μπορεί να ανακαλύψεις τρομερή επικοινωνία με κάποιο απο αυτά τα άλογα.. απο την άλλη, όντας μέλος στο funclub του νέρο θα ήταν ωραίο να το περνάγατε μαζί αυτο μιας κ έχετε δουλέψει τόσο πολύ μαζί. οπότε είτε θα ειστε μαζί στη διάσειση (σου), είτε μαζί στην επιτυχία (σας) :)
    p.s.: είμαι άσχετη, μην δώσεις βαρύτητα στη γνώμη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπό άλλες συνθήκες θα ψήφιζα Nero, αλλά σόρρυ, δεν θα αντέξω άλλα οικογενειακά δράματα. Οπότε, ψηφίζω Χ άλογο από Ηλία (με τα πόνου ψυχής εννοείται), με την προϋπόθεση ότι θα σου δώσει ένα καλό. Έχεις ξαναπάει σε αγώνα με άγνωστο άλογο και μια χαρά τα'χεις καταφέρει. Στόχος είναι να τρέξεις στον αγώνα για να κρατήσεις πρώτα από όλα για να κρατήσεις την φόρμα σου και εν συνεχεία να πάρεις μια καλή θέση. Οπότε, κατέβα με ένα προπονημένο άλογο και τις δεξιότητες σου & και όταν ξελεγράρει ο κοντός και δουλευτεί καλά, κατέβα μαζί του.
    Αυτά!
    ( "Και δεν ατίμαζα καλύτερα τον οίκο των Ατρείδων"?? Αχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή