Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

RIP Fuchs (1996 - 2013)

Ξημερώματα 15αύγουστου, ο γίγαντας του στάβλου μας άφησε.
Έλειπα διακοπές και το πρώτο πράγμα που έμαθα γυρίζοντας, είναι οτι ο Φουξάκος μας, έπαθε άλλη μια κρίση κολικού, μόνο που αυτή τη φορά, όσο πήγαινε, επιδεινωνόταν. 
Παλιά είχα ακούσει έναν Γερμανό κτηνίατρο, οτι ο κολικός δεν είναι ασθένεια, αλλά σύμπτωμα. Οτι δηλαδή, μπορεί να εκδηλώνεται ο πόνος στο στομάχι του αλόγου, αλλά κάτι υπάρχει που τον προκαλεί, είτε αυτό είναι κακό πεπτικό σύστημα, είτε είναι κακή διατροφή, είτε πρόβλημα στο σύστημα γενικότερα του αλόγου.
Δεν είμαι κτηνίατρος, αλλά υπολογίζοντας τους κολικούς που πάθαινε τα καλοκαίρια, και το γεγονός πως πάθαινε σχετικά συχνά και αρκετά σοβαρούς, μάλλον το πρόβλημα ήταν στο σύστημα του ψηλού, και επιδεινωνόταν τα καλοκαίρια με την ζέστη. 
Φέτος ο γίγαντας δεν τα κατάφερε να την γλιτώσει. Απ'όσο μου είπαν, ο κολικός όσο πήγαινε και χειροτέρευε, ούτε το λάδι μπόρεσε να τον βοηθήσει, ούτε παυσίπονα, ούτε ο,τι άλλο δοκίμασε η κτηνίατρος. 
Και δυστυχώς, χρειάστηκε να παρθεί η απόφαση που ραγίζει την καρδιά όσων μένουν πίσω, αλλά χαρίζει αξιοπρέπεια και λίγες στιγμές γαλήνης σε ένα ζώο που υποφέρει, η ύστατη λύση, αυτή της  ευθανασίας.

Αντί Φουξάκο, θα λείψεις σε όλους μας. Ακόμα δεν έχω πάει στον στάβλο. Θυμάμαι το καλοκαίρι που πριν πάω διακοπές, ο Φραπάντ ήταν δίπλα στον Φουξ. Και γύρισα όπως τώρα, και βρήκα το μποξ του άδειο. Και μόνο που σκέφτομαι να μπαίνω στον στάβλο και να βλέπω και αυτό το μποξ άδειο, τρέμουν χέρια και πόδια. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα περνάει ο Μωχάμεντ... 

Μέρες δόξας για τον Φουξ - με τον Κώστα, 2009 (μάλλον)

Μέρες χαλαρής ίππευσης - με μένα, 2010

Μετά την προπόνηση - με την Μαρία, 2010

 Ιππικές επιδείξεις - με την Νάντια, 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου