Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Στάβλοι: Άρωμα φρεσκάδας - τι ωραία μυρωδιά (σλόγκαν από Χλωρίνη Κλινέξ)

Φαντάζομαι θυμάστε οι περισσότεροι τις φοβερές διαφημίσεις της Χλωρίνης Κλινέξ:
"Χλωρίνη Κλινέξ
με άρωμα φρεσκάδας
άρωμα φρεσκάδας
τι ωραία μυρωδιά".


Τον Ιούλιο έγιναν μεγάλες αλλαγές στον στάβλο. Η κατάσταση είχε φτάσει να χτυπάει κόκκινο σε διάφορα θέματα, αλλά η διεύθυνση της Ομοσπονδίας έδωσε λύση, φροντίζοντας τόσο για την απομάκρυνση κοπριάς από τον χώρο, όσο και για την προμήθεια σανού για τα μποξ (ο ιδανικό βέβαια θα ήταν ροκανίδι, αλλά είναι δύσκολο στη μέση της σεζόν και παραμονές καλοκαιριού να βγάλεις άκρη).
Το θέμα είναι, πως τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα, μας τα έλυσε μέσα σε 2 μέρες!
Τις υπόλοιπες εξ ίσου πολύ σημαντικές δουλειές για έναν καθαρό στάβλο με υγιές περιβάλλον, αναλάβαμε όσοι είχαμε μείνει Αθήνα και είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε.
Ο Μωχάμεντ, ο Θάνος κι εγώ, σε 2 μέρες καθαρίσαμε τα μποξ από όλο το ροκανίδι, πλύναμε πατώματα και τοίχους μέχρι που άλλαξαν χρώμα, και ο Θάνος με τον Μωχάμεντ, φρόντισαν να ασβεστώσουν τους τοίχους, εφαρμόζοντας έτσι την παραδοσιακή μέθοδο απολύμανσης που βρίσκει κανείς στις Κυκλάδες...
Έχοντας όλο καμάρι βρει κάτι σκούπες για ξαράχνιασμα, τις πήγα στον Μωχάμεντ, για να τις έχουμε πρόχειρες και στο μέλλον, να μπορούμε να ξαραχνιάζουμε πιο συχνά τα ταβάνια. 
Η υγιεινή του χώρου μέχρι πριν 2 μέρες είχε βελτιωθεί απίστευτα πολύ - με πολύ ιδρώτα από τους άμεσα εμπλεκόμενους. 
Προσωπικά, με τσίμπησαν την πρώτη μέρα κάτι μύγες, όχι απλά με τσίμπησαν οι &^%$!@#$^, με μάτωσαν! Ε, μετά άρχισα να βγάζω εξανθήματα όταν πλησίαζα σε σανό, γενικά νομίζω ο οργανισμός μου έπαθε ένα σοκ, αλλά εντάξει. Όλα αυτά είναι παρελθόν, ο στάβλος πλέον είναι ένα καθαρό μέρος, που ούτε μυρίζει, ούτε μύγες έχει, ούτε τίποτα!

Προχθές, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα! 
Ο κύριος Σιχάνης Γιώργος, επιστημονικός υπεύθυνος της Pestmasters Απολυμαντική (Γεωπόνος του Γ.Π.Α) φρόντισε την απεντόμωση των στάβλων, τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στους εξωτερικούς χώρους, εξηγώντας μας για την χρήση των φαρμάκων που θα έκανε.
Απολύτως ασφαλή για θερμόαιμα πλάσματα, όπως οι άνθρωποι και τα άλογα, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας για χρήση σε στάβλους, τα φάρμακα αυτά θα φροντίσουν ο ήδη μειωμένος αριθμός μυγών να μειωθεί και σε καμία περίπτωση, να μην επανακάμψει. 
Όλα αυτά δεν έμειναν στα λόγια βέβαια. Μας άφησε βεβαίωση για την χρήση των φαρμάκων στον χώρο, την οποία θα κολλήσω σε κάποιο εμφανές μέρος του στάβλου.
Η διάρκεια δράσης των ουσιών όμως, απαιτεί και από την πλευρά τη δική μας κάποιες κινήσεις, όπως για παράδειγμα, να αποφύγουμε όσο γίνεται να πλένουμε τα άλογα ή τα πόδια τους, ώστε να παραμείνει για κάποιες μέρες το φάρμακο στον χώρο.
Επίσης, θα πρέπει να φροντίζουμε την υγιεινή του χώρου, γιατί αν αφήσουμε πάλι να φτάσουν τα μποξ όπως ήταν πιο πριν, τι να σου κάνει ένα φάρμακο.

Πιστεύω όμως, πως μετά από ένα τόσο βαθύ και ουσιαστικό καθάρισμα, θα είναι εύκολο να συντηρούμε στο μέλλον τους στάβλους καθαρούς.
Λίγο να κάνουμε ξαράχνιασμα, να θυμηθούμε κατά τον Οκτώβρη - Νοέμβρη, πριν αρχίσουν οι πολλές βροχές, να ξανα-καθαρίσουμε τα μποξ - αυτή τη φορά θα χρειαστεί τον μισό κόπο, και θα έχουμε καθαρό στάβλο, χειμώνα καλοκαίρι - με την προϋπόθεση πάντα πως θα έχουμε να τον συντηρούμε.

Τα άλογα φαίνονται να απολαμβάνουν την αλλαγή των συνθηκών, ειδικά σε συνδυασμό με τις μάσκες για μύγες που πήρε ο Θάνος. 

Νομίζω πως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ καλύτερα...

άσπρος και αστραφτερός ο τοίχος του Πέντυ

Επιτέλους, έσβησαν και οι βλακείες που είχαν γράψει στον τοίχο

Χαρούμενος ένοικος, κύριος Λαστ - αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις

Ιδιαίτερα διαμερίσματα κυρίου Φουξ

Ο διάδρομος, καθαρός και φωτεινός

Δυνατότητες χρησιμοποίησης του χώρου για μανεζάκι αρχαρίων...

1 σχόλιο:

  1. Ένας απλός άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει πόση χαρά μπορούν να προσφέρουν αυτές οι φωτογραφίες! Πάντως αν δεν ήταν η φωτό με τον ακατάδεχτο κύριο Last, δύσκολα πιστεύει κανείς ότι είναι οι ίδιοι στάβλοι!
    Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή