Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μισαρχοντιά!

Καθώς η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά (δεν θυμάμαι τι είναι η άλλη μισή αλλά σίγουρα όχι η βρωμιά - νομίζω είναι οι καλοί τρόποι), η σελαρία μας και οι ιπποσκευή μας είχε πάψει να είναι και πολύ... αρχοντική.
Για την ακρίβεια, οι σέλες και τα ηνία είχαν να περαστούν με σαπούνι και λίπος από τον Μάιο μάλλον, τα υποσάγματα ήταν τα ίδια εδώ και μήνες, τα μπαντάζ με τις λάσπες είχαν γίνει όλα "άσπρα" και επιπλέον, φτάσαμε να έχουμε 7 σέλες και όχι αρκετά ντουλάπια - δεν ξέρω πώς έγινε αυτό, αλλά σίγουρα περίσσευε πάντα μια σέλα.
Δώσαμε ραντεβού με την Ήβη την Τετάρτη το απόγευμα και φτάνοντας στον στάβλο, είδα και έναν πανευτυχή Δημήτρη να κουρεύει τον υπόλοιπο Ρινάλντο με μια μηχανή που επι τέλους δούλευε !!!

Έτοιμος κι μπαρμπέρης - Δημήτρης, πλαισιωμένος από Νέρο και Πέντυ
Μέχρι να έρθει η Ήβη, βρήκα ένα επιπλέον ντουλάπι, το άδειασα, το καθάρισα και το μετέφερα στην σελαρία. Μετακίνησα λίγο και τις μεγάλες ντουλάπες ώστε να μην μπλέκονται οι πόρτες όταν ανοίγουν, πήρα τα πράγματα της φοράδας που ήταν αχρησιμοποίητα και τα τακτοποίησα στο μπαουλάκι της, σετάρισα σε κάθε ντουλάπα σέλα/ηνία/υπόσαγμα/γκέτες και κάπου εκεί, είχε έρθει και η Ήβη, με το καινούργιο σαπούνι. 

Εργασία και χαρά για την Ήβη :)


Πιάσαμε αμέσως δουλειά. Η Ήβη σταθερά καθάριζε σέλες και ηνία, εγώ κι ο Δημήτρης εναλλάξ, καθαρίζαμε σελοηνία ή καθαρίζαμε και τακτοποιούσαμε - το κατά δύναμη, τον χώρο. 
Είπαμε να αλλάξουμε και υποσάγματα, οπότε γι'αυτή τη σαιζόν, όλα πλην της φοράδας, έχουν χρεωθεί με ένα μαύρο. Το κορίτσι θα φοράει γκρι/άσπρο (ντουμπλφας).

Συζητάγαμε για άλλη μια φορά πόσο κρίμα είναι να αφήνονται τα πράγματα, και με κάποιο τρόπο θα πρέπει να καθιερώσουμε μια φορά τον μήνα να τα φροντίζουμε, αλλιώς θα χρειαστεί να αγοράσουμε καινούργια. Και είναι αμαρτία τόσο καλές σέλες να μένουν αφρόντιστες. 

Μετά από 2 ώρες, οι 3 μας είχαμε πάνω μας όλη την σκόνη του σταύλου, αλλά η σελαρία ήταν τακτοποιημένη και τα πράγματα καθαρά και το καθένα στην σωστή του θέση. 

Μετά το How clean is your house, η νέα ομάδα του How clean is your barn
Το μόνο που χρειάζεται από όλους μας, είναι να δίνουμε κάθε φορά ένα χεράκι στον σταβλίτη, και όταν ξεσελώνουμε τα άλογα, να επιστρέφουμε στις σωστές ντουλάπες όλο τον εξοπλισμό. Και αν οι γκέτες είναι βρώμικες, να τις καθαρίζουμε λίγο, αν τα υποσάγματα είναι βρεγμένα από τον ιδρώτα, να τα βγάζουμε από την σέλα και να τα κρεμάμε στην πόρτα της ντουλάπας. 
Αφήνοντας την σέλα ΜΕ το υπόσαγμα επάνω της έξω από την ντουλάπα, δεν βοηθάει να στεγνώσει. Παρατώντας ένα απ'όλα τα μαύρα υποσάγματα, ή και περισσότερα, μόνα τους κάπου, μας μπλέκει μετά να βρούμε ποιο λείπει από ποια σέλα. Οπότε, λίγο τακτικοί να είμαστε μεταξύ μας και θέλω να ελπίζω πως θα μπορέσουμε να κρατήσουμε σε καλή κατάσταση την σελαρία και τον εξοπλισμό μας.

Ολόκληρη η ομάδα δράσης, χαρούμενοι για τα αποτελέσματά μας!
(νομίζω φαίνεται ποιος πήγε κατευθείαν από το γραφείο στον σταύλο για φασίνα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου