Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ιππικές σειρές - για βροχερές μέρες

Έξω ρίχνει καρέκλες, τραπεζαρίες και σύνθετα. Σίγουρα δεν πρόκειται να καβαλήσεις και το ξέρεις. Όπως επίσης ξέρεις οτι δεν θα καβαλήσεις και την επόμενη μέρα αν δεν έχει στεγνώσει ο βούρκος - συγνώμη, το ιπποδρόμιο. 
Οπότε? 
Εντάξει, θα περάσεις από τους στάβλους για κάποια ώρα, θα χαζολογήσεις με τα αλογάκια, θα τα χαϊδολογήσεις, θα τους καθαρίσεις τα πράγματα. Αλλά πώς θα αναπληρώσεις το ιππικό σου κενό, αυτή την επιθυμία να δεις ιππασία, μιας και εσύ δεν κάνεις?
Μια εναλλακτική, είναι να πας σε Όμιλο με κλειστό στίβο και να κάτσεις σαν το καημένο κουτάβι και να χαζεύεις.  Δεν το προτείνω, σου χαλάει ακόμα περισσότερο η διάθεση. Άσε που θα σε κοιτάνε κάπως περίεργα...

Μετά, μπαίνεις youtube και αρχίζεις να γράφεις κάτι σαν "best horse riding jump off" ή "equestrian correcting jumping posture". Και χωρίς να το καταλάβεις, μόλις περάσει η ώρα, έχεις μπει σε βιντεάκια "teach your horse how to bend" και "make your own equestrian stunts" και τέλος "worst horse fails compilation" και "horse killing at rodeos".
Και μετά, έχει περάσει κανα δίωρο από την ώρα που έκατσες, έχεις κάνει ένα κεφάλι καζάνι από ένα σωρό βιντεάκια, έχεις δει τα άπειρα άλογα, αλλά αυτή η δίψα να δεις κάτι καθαρά ιππικό που να έχει διάρκεια ΠΑΝΩ από από 6 λεπτά, δεν σου έχει περάσει.

Ταπεινή μου πρόταση, που με έχει διασκεδάσει αρκετά στο παρελθόν: Ιππικές σειρές !!! 
Εντάξει, υπάρχουν και οι ιππικές ταινίες, αλλά προσωπικά πιο πολύ μ'αρέσουν οι σειρές...... έχεις εγγυημένα κάτι να βλέπεις ΌΛΗ μέρα ή και την επόμενη ημέρα, ενώ με μια ταινία, άντε να σε κρατήσει δύο ώρες.

Για βροχερές μέρες λοιπόν και βράδια με ιππικές ανησυχίες, έχω τις εξής προτάσεις - όσο παιδικές κι αν σας φαίνονται, είναι αρκετά ευχάριστες!
Στα βίντεο σας βάζω το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

The Saddle Club

Οι ιστορίες 3 κοριτσιών στην Σχολή Ιππασίας, από πιτσιρίκια που γνωρίζονται, με όλες τις κόντρες και τις φιλίες που προκύπτουν, με έρωτες, αλλά κυρίως, με αλογοπεριπέτειες !

Βίντεο εδώ

Horseland

Χαχαχ αυτό είναι καρτούν! Παρόλο που απευθύνεται σε παιδιά, όταν αναφέρεται σε τεχνικές ιππασίας, οι οδηγίες που δίνει είναι ακριβείς.
Το θέμα, κλασσικό. Η ομάδα αθλητών ενός ιππικού ομίλου, με φιλίες, έχθρες, ψηλομύτες, ταπεινούς, φοβισμένους ή πεισματάρηδες εφήβους, αντιμετωπίζει προκλήσεις, αγώνες, κολικούς, προπονήσεις. 
Σχολιαστής των επεισοδίων είναι ένα Κόλλεϋ, ενώ τα άλογα έχουν κι αυτά τους δικούς τους διαλόγους!
Βίντεο εδώ 

McLeods Daughters
Όσο κι αν δεν το πιστεύετε, αυτό το σήριαλ νομίζω οτι έπαιξε κάποια σεζόν στην Ελληνική τηλεόραση! Πρέπει να είχα πετύχει σκηνές, σε τυχαίες στιγμές δυστυχώς, νωρίς τα μεσημέρια καθημερινών ή κάτι τέτοιο.
Να και κάτι που απευθύνεται περισσότερο σε ενήλικες. Πέντε αδελφές αναλαμβάνουν την διαχείριση ενός ράντζου εκτροφής μοσχαριών στην Αυστραλία. Πολλές western riding σκηνές σε ένα σήριαλ που προέρχεται από μια ήπειρο που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούν τα άλογα σε τέτοιες δουλειές !
Βίντεο εδώ

Mr. Ed the talking horse

O Ed είναι το άλογο που ανήκει στον Γουίλμπουρ. Επίσης, είναι ένα άλογο που μιλάει! Μόνο που μιλάει μόνο στον Γουίλμπουρ, και σε συνδυασμό με τις ζαβολιές που κάνει, του προκαλεί ένα σωρό προβλήματα και πονοκέφαλο.
Βίντεο  εδώ

Hearτland

Western και πάλι. Μια κοπέλα σώζει ένα άλογο από την κακοποίηση, και αυτό μένει δίπλα της, όταν χάνοντας την μητέρα της σε τροχαίο, αναγκάζεται να μάθει να ζει διαφορετικά. Καλή σειρά, βασισμένη σε βιβλίο με επίκεντρο τα άλογα (όχι στον τον Γητευτή των Αλόγων, που απλά ήταν μέρος του σκηνικού και πυροδοτούσαν καταστάσεις δράσης, κυρίως στην αρχή και το τέλος).
Βίντεο εδώ


Και φυσικά - και για να μην ξεχνιόμαστε άλλωστε, υπάρχουν και αυτά που όλοι αγαπήσαμε ως παιδιά:

My Little Pony n' Friends

Αντίθετα με τις ταινίες των Μικρών μου Πόνυ, αυτό είναι μια σειρά από περιπέτειες, όχι συνδεδεμένες μεταξύ τους, αλλά σε επεισόδια.
Επειδή έχουν βγει αρκετά επεισόδια με ΤΜΜΠ, σας παραθέτω την λίστα με τα πρώτα (παλιά) επεισόδια που βρήκα στο youtube.
Προσωπικά, μου άρεσε πάντα περισσότερο η παλιά σχεδίαση, αν και τα καινούργια σχέδια έχουν κι αυτά την πλάκα τους.
Βίντεο εδώ

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να έχω ξεχάσει τις περιπέτειες της Μαύρης Καλλονής ?!?!?
The Adventures of Black Beauty

Οι περιπέτειες του αλόγου με το όνομα Μαύρη Καλλονή και της οικογένειας που τον αγόρασε, στο τέλος της ιστορίας του βιβλίου. Παλιότερα είχε προβληθεί για αρκετό καιρό στην ελληνική τηλεόραση.
Βίντεο εδώ

Αυτά επί του παρόντος από εμένα :)
Ελπίζω αυτή η ανάρτηση να βοηθήσει αρκετές βαρετές βραδιές και βροχερές ημέρες, μουντά απογεύματα ή συναχωμένα πρωινά!
Και το καλύτερο είναι, να έχετε μια κούπα με πηχτή σοκολάτα από κοντά, ή μαύρο καφέ με σοκολάτα. Όχι σαν κι εμένα τώρα, που δεν έχω τίποτα εκτός από μια λιγούρα για κάτι γλυκό! :)

1 σχόλιο: