Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Παροιμίες! (ένας έμμεσος τρόπος γκρίνιας)



Νηνεμία πριν την καταιγίδα:
Ή κάπως έτσι νοιώθω... Με μόλις 12 μέρες μέχρι τον αγώνα, είμαι αναγκασμένη να μην ιππεύω μέχρι και την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου. Σήμερα είναι η τελευταία φορά αυτή την εβδομάδα που θα βγάλω τον Μαυρούλη, μιας και από αύριο ξεκινάει ένα εργασιακό μπαράζ εκδηλώσεων και υποχρεώσεων στην δουλειά.
Με άλλα λόγια... 5 μέρες να ξεκουραστεί και 5 μέρες να τον φέρω σε επίπεδο για αγώνα ντρεσσάζ ! Όλα του γάμου δύσκολα και η νύφη γκαστρωμένη, κοινώς.

Θέλει η π~άνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει:
Ενώ μόνος του τέλος πάντων και με τα χίλια ζόρια, το παίρνει απόφαση και συγκεντρώνεται, κατεβάζει κεφάλι και ασχολείται με τις ασκήσεις του, όταν βλέπει άλλα άλογα γύρω του, ενθουσιάζεται! Εξατασιάζεται! Αλλαλάζει! Λες και δεν έχει δει άλογο για χρόνια κάνει... Χλιμιντρίζει, χοροπηδάει, κλωτσάει, τεντώνεται, πάρτυ ολόκληρο λέμε, μόνο καπελάκια κομφετί πυροτεχνήματα που δεν ρίχνει, για να τον προσέξουν τα άλλα άλογα. Φανταστείτε τώρα ΑΥΤΗ την συμπεριφορά, σε στίβο προθέρμανσης. Ή, ακόμα χειρότερα, στον αγωνιστικό στίβο, όταν δίπλα ακριβώς θα είναι ο στίβος προθέρμανσης!
Οπότε, πιστεύω, θα άξιζε κανείς να τον δει στο τεστ του ντρεσσάζ, μόνο και μόνο για τα καραγκιοζιλίκια που προβλέπω να κάνει...

Θα είναι μια ολική καταστροφή αυτός ο αγώνας, αλλά το διασκεδάσουμε πολύ ^_^

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου